Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Finnish klezmer!Concerts

  

 

2024

Suomiklezmer 2 - East-Helsinki Suite albumin julkaisukonsertit!
New  dates still coming!

 6.1. Tampere, Telakka
Telakka Jazz -festivaali, esitykset 19.30 -, Narinkka klo 22, illan lippu 20 €

7.1. Pori, Studio Hilkka, klo 16
Validi Karkia- ohjelmistoa

7.2. Lappeenranta, Ravintola Lamppu

10.2. Savonlinna, Kulttuurikellari, klo 19

9.3. Vuotalo, Helsinki ko 18
Klezmerkuvia Itä-Helsingistä!

12.4. Turku, Sibeliusmuseo
Liput 25€/15€ 

 

2022

8.3. International Klezmer Festival Fürth

Tour in Germany 21.5.-28.5.
21.5. Herford, Haus unter den Linden

22.5. Essen, Synagoge
23.5. Simmern
24.5. Mehringen
25.5. Vöhl, Synagoge
26.5 Brake, Schifffahrtsmuseum
27.5. Wilhelmhaven
28.5. Lutterbek

  

Narinkka Cd:s are available in Digelius web shop: Digelius Suomiklezmer 2

Also in Fuga in Musiikkitalo, Helsinki.

Download is available in our Bandcamp -site: Narinkka Bandcamp

Web shop Xango music, Netherlands, cd:s

 Contact!

 sampo(at)narinkka.com

+358456778767

Soitettuaan vuosia perinteistä klezmermusiikkia, Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia, Lassila alkoi pohtia, millaista voisi olla suomalainen klezmer? Juutalaisten mukana laajasti eri maailmankolkkiin levinnyt klezmer on saanut eri puolilla maailmaa voimakkaasti piirteitä paikallisista musiikkikulttuureista, esim. Balkanilla, Espanjassa, U.S.A:ssa –  jopa Intiassa. Mutta suomalaista klezmeriä ei yksinkertaisesti ollut. Lassila päätti korjata tilanteen ja ryhtyi työstämään ajatusta suomalaisesta klezmeristä, suomiklezmeristä.
Työ alkoi jo Doina Klezmer yhtyeen parissa, mutta vasta perustettuaan Narinkka –yhtyeen 2010 oma ”suomiklezmer” -tyyli alkoi vakiintua ja vapautua. Sampo Lassila Narinkka –yhtyeen kokoonpano asettui parin vuoden etsimisen jälkeen trioksi, jossa kontrabasson lisäksi instrumentteina ovat alttoviulu ja harmonikka. 

Sampo Lassila Narinkka with Janne Tuomi 2020, 
Photo by Sini LiimatainenSampo Lassila Narinkka with Janne Tuomi 2020, Photo by Sini Liimatainen

NARINKKA -yhtyeen musiikki on Sampo Lassilan säveltämää uutta, suomalaista, omaperäisesti  kansanmusiikin ja jazzin rajamailla liikkuvaa kaupunkien folkmusiikkia – suomalaista maailmanmusiikkia, jossa melodiatarinat ja rajoista piittaamaton soittimellisuus ovat polttopisteessä, klezmerin perinteitä kuitenkin kunnioittaen ja niistä ammentaen. Melodiat ovat kantava voima Narinkan musiikissa – ne kuljettavat musiikin tummanpuhuvia tarinoita, joihin muusikkojen persoonat ja improvisaatio lisäävät keitoksen suolan. Hieman retronäkökulmasta katsottu nykypäivä, suomalainen metsien mystiikka ja rento tuulipukutyyli lyövät kättä Eurooppalaisen tummasti soivan ja mausteisen musiikkikulttuurin kanssa.
 
 

Sampo Lassila NarinkkaSampo Lassila Narinkka
 
 
 
 
Sampo Lassila NARINKKA 
Sampo Lassila, kontrabasso, sävellykset
Aleksi Trygg, viola pomposa  
Markku Lepistö, harmonikka 2020-
Janne Tuomi, matkalaukut & lyömäsoittimet, vakituinen vierailija
 
 
Konserttitiedustelut, buukkaukset, yhteydenotot
Sampo Lassila 
email: sampo at sampolassila.net
puh.: +35845 6778767
Konserttien ohella Narinkka tekee myös tilauskeikkoja esim. häissä.

 

Narinkan perusti Sampo Lassila vuonna 2010. Yhtye kehittyi nykyiseen kokoonpanoonsa kesällä 2012. Esikoisalbumi, ”Suomiklezmer” ponkaisi suoraan World Music Charts Europen listalla neljänneksi ja pysyi Top20 -listalla 3 kuukautta. Samaten albumi nousi KMUV:n World Music Charts:ssa USA:ssa kolmanneksi huhti-toukokuussa 2013. Levy oli myös ehdolla Deutsche Schallplattenkritik:n 2/2013 parhaaksi worldmusiikkilevyksi. Toinen albumi  ”In Strange Lands” 2016 nousi kolmelle eri kansainväliselle listalle Top 25 :een ja oli 2016 Emma -palkintoehdokas. Molemmat albumit ovat vakuuttaneet kriitikot ja saaneet ylistäviä kritiikkejä kotimaassa ja ulkomailla. Yhtyeen kolmas albumi julkaistaan 2023.
Yhtye on esiintynyt tiiviisti Suomessa mm. Helsingin Juhlaviikoilla Huvila -teltan konserttisarjassa sekä useilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa. Ulkomailla yhtye on esiintynyt Saksassa (mm.  kiertue 2015) sekä Islannissa ja Ruotsissa. Kesällä 2015 Sampo Lassila toteutti yhtyeen ympärillä toimivan festivaalin Suomiklezmeriä Sysmässä 17. -19.7.2015, jossa yhtye esiintyi 11 kertaa kyläkonserteissa  ja eri solistien kanssa. Yhtye on lisäksi tehnyt kiertueita Suomessa, oman musiikin kahteen 1900 -luvun alun mykkäelokuvaan, yhteistyötä tanssijoiden, mm. Saku ja Laura Koistinen, kanssa ja tehnyt yhteistyötä säveltäjä Riikka Talvitien kanssa Prix Italia palkitun radio-oopperan merkeissä. Saksassa yhtye on soittanut menestyksekkäät kiertueet myös vuosina 2020 ja 2022.