Suomiklezmeriä Sysmässä – festivaali!

suomiklezsysma

 

Seurantalot soimaan ja hevoskärryillä musiikkia kesäisille pihoille!

 

Suomiklezmeriä Sysmässä 2016

Kesällä 2016 festivaali lepää ja kerää voimia kesälle 2017!

Sampo Lassila Narinkka ei kuitenkaan jätä suomiklezmerin ystäviä pulaan Sysmässä myöskään kesällä 2016. Yhtye soittaa konsertin torstaina 7.7.2016 Sysmän keskustassa Rantaterassi -ravintolassa. Odotettavissa onkin hieno ilta, joten tervetuloa!

Konsertti on yhteistuotanto Sysmän Suvisoiton ja Suomiklezmeriä Sysmässä -tapahtuman kanssa.

****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****    ****

Suomiklezmeriä Sysmässä 2015

Suomalainen maailmanmusiikkiyhtye Sampo Lassila Narinkka tempaisee heinäkuussa 2015 omalla musiikkitapahtumallaan Sysmässä, Onkiniemen ja Nuoramoisten kylien alueilla. Tapahtuman konserteissa yhtyeen solisteina laulavat ihanat, voimakkaat naiset: suomalaisten romanilaulujen väkevä tulkki Hilja Grönfors sekä sielukas, omaperäinen lauluntekijä/laulaja Laura Sippola! Konserteissa siis kuullaan paitsi Narinkan kertovaa, melodista suomiklezmeriä sanallisin kertomuksin höystettynä, myös Suomen romanien perinteisiä, tunteikkaita lauluja ja nykyaikaan sitoutuvaa suomalaista kertovaa lauluntekijämusiikkia.

tunturi2

 Suomiklezmeriä esittävä, ensilevyllään Euroopan maailmanmusiikkilistalle ponkaissut Sampo Lassila Narinkka -trio tuo omassa ihmisläheisessä, musiikillisessa kesätapahtumassaan elävää musiikkia paitsi Onkiniemen ja Nuoramoisten nuoriseurantaloille, myös näiden kylien välillä olevien talojen ja mökkien pihoille ja tupiin viikonloppuna 17.-19.7, hevoskyydilllä kulkien. Kolmen päivän aikana Narinkka siis urakoi näillä näkymin 12 konserttia!

 

hilja

Perjantaina 17.7.2015 klo 19 Rientola täyttyy tunnelmasta

Perjantaina 17.7.2015  yhtye pitää varmasti tunnelmantäyteisen konsertin Onkiniemen nuorisoseurantalolla solistinaan maailmallakin kasvavaa arvostusta ja mainetta nauttiva romanilaulujen tulkki Hilja Grönfors. Hiljan esittämät, hienot, koskettavat ja toisaalta rempseät romanilaulut saavat nyt säestyksiinsä omanlaisen, Narinkka-triolle ominaisen sävyn. Romanilaulujen lisäksi konsertissa kuullaan myös yhtyeen omaa suomiklezmer -ohjelmistoa.

Hilja Grönfors  on nimetty Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla mestarikansanlaulajaksi. Hänen levynsä on palkittu Etno-Emmalla ja Grönfors on kerännyt ja tallettanut yli sata romanilaulua. Vuonna 2014 Hilja Grönforsille myönnettiin Suomi-palkinto hänen tekemästään kultturityöstä suomalaisen romanikulttuurin hyväksi.

Hilja on myös esiintynyt vierailevana laulajana mm. 2010 ilmestyneellä Palefacen albumilla Helsinki – Shangri-La sekä myös kamariorkesteri Avanti!:n solistina.

Romanien musiikkiperinnettä Grönfors on opettanut mm. Kaustisella ja Sibelius-Akatemiassa ja julkaissut kaksi albumia oman yhtyeensä kanssa.

7797fe194489ac041f6a136b45370e49

 

Rientolassa, Onkiniemen nuorisoseurantalossa vietetään myös seuraavana päivänä, lauantaina 18.7, Onkiniemen nuorisoseuran 100 –vuotisjuhlia! Konsertilla siis ikään kuin myös polkaistaan nuorisoseuran juhlaviikonloppu Onkiniemellä käyntiin.

 

 

Lauantaina 18.7.2015  Kyläkonsertit
Lauantaina 18.7.  yhtye nousee perinteisten heinäkärryjen kyytiin, joita vetää Hartolalaisen Unetun hevostilan riuska hevonen. Kärryt kulkevat lauantain ja sunnuntain aikana Onkiniemen ja Nuoramoisten kylillä ja näiden välillä olevilla taipaleilla. Kärryt pysähtyvät useasti ja kesäpäivänä voikin näin omaaan tupaansa tai pihalleen saada kansanmusiikillisen huipputrion soittamaan suomalaista maailmanmusiikkia, suomiklezmeriä!

Ohjeet hevoskärryjen kulkureitistä ja ilmaisen konsertin hakemisesta omalle pihalleen tai tupaansa tämän sivun alalaidassa tai narinkka.com etusivun artikkelissa.

Sunnuntaina 19.7.2015  klo 18 Laura Sippola ja Narinkka Nuoramoisten nuorisoseurantalo Kalliomäessä

lollipopSunnuntaina päivällä  hevosajelut ja kotikonsertit jatkuvat Nuoramoisten kylän suunnassa. Illansuussa klo 18, Nuoramoisten perinteikkäällä seurojentalolla,  Narinkka -yhtyeen konserttiin solistiksi saapuu persoonallinen, hieno laulaja ja lauluntekijä Laura Sippola! Lauran musiikki ja sanat pysäyttävät ja Narinkan soitolla sävytettynä, kesäillassa, tullaan kuulemaan mieleenpainuva kokonaisuus!

Laura on julkaissut viisi sooloalbumia oman Tuki -yhtyeensä kanssa ja esiintynyt laajasti pianistina eri artistien yhtyeissä . 15-vuotiaana Lapualta kohti uusia mantuja kulkenut muusikko opiskeli Sibelius-Akatemiassa maisteriksi jatkaen taiteellisen tohtorintutkinnon pariin.
Oman repertuaarin lisäksi Sippola on säveltänyt musiikkia eri artisteille ja a cappella -yhtyeille. Hänen sävellyksiään löytyy Rajattoman, Club For Fiven, Laura Malmivaaran, Johanna Kurkelan sekä Jonna Järnefeltin levyiltä. Voitto Saimaan Sävel 2005 sävellyskilpailussa oli oiva osoitus hänen sävellystaidoistaan. Lauran laulua kuulee myös lasten jazzlevyllä Sika ja Taivaalliset tarinat sekä Ipanapa 2. Hän tulkitsee Kauko Röyhkää Syvissä vesissä -kokoelmalevyllä.

www.laurasippola.com

Konsertin maukkaan kahvipuffetin järjestää pitopalvelu Tarja Lehtonen!

 

Klezmermuusikot ovat olleet kulkevia muusikoita jo historiallisessa Euroopassa. Sampo Lassila Narinkka, aito suomiklezmer -trio ,  pyrkii tässä kesätapahtumassaan tuomaan tämän perinteisen, hitaan ja ihmisläheisen kulkemisen ja matkalla soittamisen tradition myös suomalaiseen kesäiseen nykypäivään – siirtymällä tapahtuman alkukonsertista seuraavan päivän kuluessa hevoskärryillä kohti toista varsinaista konserttipaikkaa.

Produktiolla pyritäänkin tuomaan elävä musiikki kesällä uudella ja ihmisläheisellä tavalla yhden maaseutualueen pihoihin, koteihin, sauraintaloihin ja hiekkateille – tilanteeseen, jossa suomen kesässä voi kuulla omassa kotipiirissä elävää maailmanmusiikkia, suomiklezmeriä.

Toisena tausta-ajatuksena on luoda tämän tapahtuman ja musiikin avulla hyvää, positiivista ja aktiivista yhteisöllisyyttä tapahtumapaikkakunnalle.

Tapahtumaa tukee Hämeen taidetoimikunta ja Musiikin edistämissäätiö. Yhteistyötä kanssamme tekevät Onkiniemen nuorisoseura, Unetun hevostila ja matkailumaatila Kartanonmäki.Facebookissa festivaalia voi seurata Narinkan facebooksivujen lisäksi erityisesti festivaalin omilta sivuilta:

https://www.facebook.com/suomiklezmeriasysmassa

 

Liput konsertteihin edulliset, 10 €, (lapset alle 16 v. ilmaiseksi), lippuja tulee saamaan joka tapauksessa ovelta konsertteihin 17.7. ja 19.7.
Tapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä Sysmän Kirjakaupassa, ehkä Suomen kauneimmassa kirjakaupassa.

 

lisätietoja

Sampo Lassila, tapahtuman taiteellinen johtaja   www.sampolassila.net

Suomiklezmeriä Sysmässä- tapahtuma

045 -6778767, sampo@narinkka.com

Helytie 10 a, 00950 Helsinki

Narinkka2015Kar64mv

Suomiklezmeriä Sysmässä 17.-19.7. 2015, kyläkonsertit Onkiniemen ja Nuoramoisten kylissä.

Hae Narinkka -yhtyeen kyläkonserttia omaan kotiisi, latoosi tai pihallesi! Tarjolla ilmainen, unohtumaton elämys – naapurit ja ystävät mukaan!

 

Missä?

Lauantaina 18.7.
Narinkan soittoniekkojen heinäkärry, Unetun hevostilan isännän ohjastamana, lähtee liikkeelle Onkiniemen kylältä aamupäivällä noin klo 10. Kärryt kiertävät kylällä, konsertteja soitetaan ennalta sovituissa paikoissa (ja ehkä vähän muuallakin). Heinäkärryt jatkavat sitten Onkiniementietä luoteeseen, alittavat nelostien ja kulkevat kohti Unajantietä, jossa Unajantien varren taloissa ja pihoilla sitten soitetaan loput päivän konsertit.

 

Sunnuntaina 19.7.
Heinäkärryt lähtevät liikkeelle Nuoramoisten seurojentalolta n. klo 12.  ja soivat heinäkärryt kiertelevät  n. 1-2 km säteellä seurojentalo Kalliomäesta, jonne ne myös päätyvät ja jossa siis alkaa Narinkan ja Lauran Sippolan konsertti klo 18.

 

Miten?
Laita sähköpostia osoitteeseen info@narinkka.com.
Tai soita suoraan Sampo Lassilalle p. 045 6778767. (Sähköposti on varmempi tapa saada kiinni kesälomamatkojen takia.)

Kerro nimesi, yhteystietosi ja missä (reitin varrella) sijaitsevaan omaan pihapiiriisi tai tupaasi haluaisit konsertin. Onkiniemi/Unajantie siis lauantaina 18.7. ja Nuoramoisten kylä 19.7.

Konsertteja pidetään noin 5-6- lauantaina  ja 4-5 sunnuntaina, riippuen välimatkoista  ja muista järjestelyistä.

Konserttipaikkoja valittaessa on eduksi, jos hakija voi luvata tarjota konserttielämyksen myös naapurustolle ja/tai ystäville, eli tässä oiva tilaisuus järjestää hauska musiikillinen kesän yhteishetki naapuruston ja ystävien kanssa, johon bändi tulee hevoskyydillä paikalle! Kun kavioiden kopse alkaa kesäpäivässä kuulua, tiedätte että konserttihetki on tulossa!

Säiden puolesta on vielä otettava huomioon, että jos kyläkonserttien ajaksi sattuu kovin sateinen sää, silloin näitä konsertteja ei voida pitää ulkotiloissa. Kyläkonsertit ovat hyvin rentoja ja epämuodollisia ja kestävät n. puoli tuntia. Kun konserttipaikat on valittu, kärryreitti ja likimäärinen kulkuaika ilmoitetaan ja myös reitin varrella kärryt voivat yllättäen pysähtyä lyhyttä soittotuokiota varten.

Heinäkärryjä ajaa Unetun hevostilan isäntä ja hevosena on Unetun tilan leppoisan kiltti luottohevonen, vuonohevonen Kaja. Hyvällä onnella siis voit myös saada lannoitetta kukkapenkkiisi!

Tervetuloa mukaan!      Sampo Lassila Narinkka -yhtye